O nama

Dobrodošli

Vizija Centra ZA BEBE jeste da oblikuje kulturu života u Srbiji i stvori okruženje u kome se roditelji raduju svakoj bebi i gde je svaka beba dobrodošla.

Svoju viziju udruženje ostvaruje razvijanjem projekata koji praktično odgovaraju na potrebe mladih, kao i mama i tata i pomažu im da ostvare svoj puni kapacitet u najdivnijoj i najodgovornijoj ulozi na svetu – roditeljstvu.

Naša misija je da zajedno razvijamo mrežu podrške za trudnice, porodice i samohrane roditelje kojima je potrebna podrška tokom trudnoće, a posebno na njenom početku, kao i neposredno nakon rođenja deteta.

Mama 4 - Centar za bebe

Mi nudimo praktična rešenja za pitanja:

Za rešavanje ovih pitanja nema instant rešenja.

Dok se sa jedne strane veliki broj parova danas suočava sa sterilitetom, Srbija je i dalje vodeća zemlja u Evropi po broju izvršenih namernih prekida trudnoće. Procenjuje se čak da više od 10% parova u Srbiji svim srcem žele da dobiju bebu, a ne mogu da se ostvare u ulozi roditelja priorodnim prirodnim putem. Sa druge strane, svake godine Srbija gubi veliki broj beba usled namernih prekida trudnoće.

Zašto postoji taj disbalans?

Nedovoljna informisanost, neadekvatna edukacija , manjak individualne podrške, ali pre svega nedostak svesti o vrednosti svakog ljudskog života su samo neki od potencijalnih razloga.

mr Mila Todorović, komunikolog i germanista, prepoznala je potrebu da u svom rodnom Beogradu, kao i u celoj Srbji razvije dugoročnu i praktičnu strategiju i zajedno sa stručnjacima iz oblasti psihologije, socijalnog rada, medicine i zdravstvene komunikologije ponudi rešenja koja donose dobre rezultate kao odgovor na alarmantnu demografsku situaciju u zemlji i veliki broj namernih prekida trudnoća.

Stoga je nakon završenih studija u Beogradu i Salcburgu, kao i dugogodišnje poslovne karijere u zemlji i inostranstvu pokrenula Centar ZA BEBE 2012.godine.

Naš tim

Mr Mila Todorović

Predsednica Centra ZA BEBE, Koordinator projekata NISI SAMA i SAVE ONE

Tanja Pejovski

Koordinator projekta BEBA PLUS i BABY HUB

dr Dragana Dinic

Stručni saradnik na projektima BEBA PLUS i NISI SAMA

Tanja Delač

Savetnik na projektu Save one
Lepe reči

Klijenti savetovališta NISI SAMA su rekli o nama…