Centar ZA BEBE prikuplja priče i iskustva majki koje su prebrodile kriznu situaciju na početku trudnoće. One u svojim ispovestima otvoreno govore o svojim strahovima, dilemama, izneverenim očekivanja, kao i o tome gde su našle snagu da prevaziđu kriznu situaciju i koliko im je značila podrška.

Centar ZA BEBE je sredinom januara 2019. raspisao konkurs za najlepše priče koje govore o prevazilaženju krizne situacije tokom trudnoće. Naša ideja je bila da nagradimo inspirativne priče mama koje su neke same, a neke uz podršku i molitvu uspele da prebrode kriznu situaciju i da se uprkos brojnim preprekama odluče za rađanje. Verujemo da će ove divne priče podstaći i druge devojke i žene, kao i njihove partnere da savladaju početni strah, nedoumice i nesigurnost i da se odluče za najdivniji zadatak na svetu – da prate svoje dete na putu odrastanja i ponude mu ono u čemu su najbolji – svoju ljubav.

Nagrade su dodeljene na proslavi Centra ZA BEBE povodom Dana ljubavi. Prvu nagradu je osvojila Sanja Kovrlija, drugu Ivana Milanović i treću Danijela Mijailović. Sve tri dame su iz Beograda.

Evo njihovih priča…

Paket dobrodošlice za bebu

Još jedan od načina da pomognete porodicama sa bebama jeste da sami napravite paket za jednu novorođenu bebu i da ga donesete do Centra ZA BEBE ili prosledite porodicama i mamama na koje bismo Vas uputili. 

 

Paket može da sadrži pelene, kozmetiku, mleko za bebe, kao i garderobu i igračke.

 

Kontaktirajte nas za više detalja o konkretnim potrebama trudnica i porodilja.

Paket pomoći za školarce i predškolce

Centar ZA BEBE je tokom avgusta 2020. organizovao akciju pomoći socijalno ugroženim porodicama i samohranim roditeljima predškolaca i školaraca.

 

Pandemija je nepovoljno uticala na socijalni status mnogih roditelja, posebno onih sa većim brojem dece, tako da im je pomoć u vidu rančeva, obuće za decu i školskog pribora bila više nego dobrodošla.

 

Uz vašu pomoć obezbedili smo prikupili smo i donirali: školski pribor, rančeve, patike, hranu i kozmetiku za pedesetoro dece.

Zahvalni smo svima koji prepoznajete naše zalaganje da Srbija postane zemlja u kojoj je svako dete dobrodoslo i pruzate podrsku i zahvalnost mamama i tatama koje se hrabro odlucuju za roditeljstvo.

Pomoć škola - Centar za bebe
Pomoć škola 1 - Centar za bebe
Pomoć škola 2 - Centar za bebe

Rođendan BEBA PLUS

Ako organizujete proslavu povodom vašeg rođendana, možete da zamolite vaše goste da umesto poklona za vaš rođendan,  zajedno prikupite sredstva koja će pomoći trudnicama i novopečenim mamama da znaju da imaju podršku.

Vaš rođendan može postati povod za proslavu mnogih dečjih rođendana!

Rodjendan - Centar za bebe

Kasice - flašice

Jedan od najboljih načina da podržite trudnice tokom kriznog perioda jeste da prikupite simbolične donacije u flašici za bebe. Od prikupljenih donacija Centar ZA BEBE kupuje ono što je svakoj mami nakon rođenja bebe najpotrebnije: pelene, mleko, kozmetiku i hranu za bebe.

Naš tim će se rado odazvati pozivu vaše kompanije i predstaviti detaljnije naš projekat.

Nakon predstavljanja našeg projekta BEBA PLUS, možete donirati sredstva za potrebe naših klijenata, ili poneti naše flašice za bebe, prikupljati donacije tokom mesec dana, a zatim prikupljena sredstva uplatiti na račun udruženja.

Zajedno širimo centralnu poruku našeg projekta: da je SVAKA BEBA DOBRODOŠLA.

 Kampanju „Flašice za bebe“ možete organizovati prilikom proslave rođendana, jubileja ili proslava u firmi, kao i prodičnih okupljanja.

 

Hvala mama, hvala tata!